Hand-out voor de katteneigenaar

SCHOONMAKEN VAN SPROEI- en/of URINEPLEKKENOmdat de geur van kattenurine heel hardnekkig is en vaak weer een reden is voor (andere) katten om opnieuw te urineren/sproeien, volgen hier wat tips voor het grondig verwijderen van sproei-/urineplekken.

Opmerking vooraf

Het is aan te raden de middelen vooraf te testen op een niet zichtbaar deel van het bevuilde oppervlak. Niet alle stoffen/materialen zullen immers op deze manier gereinigd kunnen worden.
Als onderstaande reiniging niet mogelijk is, dan de kat niet meer bij de plaats toelaten.

Schoonmaaktips:

Tip1:

- Dep de urine eerst op met keuken- of wc papier. Zo voorkomt u dat urine in het schoonmaakdoekje en sop verdwijnt en u zo urine blijft verspreiden, terwijl u schoonmaakt.

- Maak de plek schoon met een warme, 10%-oplossing van een biologisch (enzymatisch) wasmiddel. Bijvoorbeeld groene zeep of Biotex. Dit breekt de urine(geur) af.

- Maak de plek NIET schoon met ammoniak of chloorhoudende middelen! Dit trekt de kat alleen maar aan en vergroot dus de kans dat er weer geplast/gesproeid wordt.

- Spoel de plek na en droog hem goed af.

- Om de vetachtige (geur)componenten te verwijderen, moet het oppervlak worden besproeid met een 10%-alcoholoplossing. (De alcohol is via de drogist of apotheek verkrijgbaar, kan eventueel zelf tot 10% verdund worden en kan met een plantenspuit worden aangebracht). De alcohol kan eventueel ook worden ingewreven met een doek.

- Goed (laten) drogen, vóórdat de kat er weer bij mag.

Tip: doe wat van 10%-oplossing in een plantenspuit en zorg dat deze altijd klaar staat voor gebruik.

Tip2:

Bovenstaande methode is zeer doeltreffend, maar bewerkelijk, tegenwoordig zijn er steeds meer kant en klare middelen op de markt. De meest effectieve is de UF 2000 van Ecodor gebleken. Ecodor bevat enzymen die de eiwitten uit de urine binden, waardoor de geur, ook voor een gevoelige kattenneus volledig verdwijnt. Ecodor zit in een  sproeiflacon, te verkrijgen via internet en ook rechtstreeks bij mij.

Wilt u rechtstreeks bij mij bestellen, ga dan naar Contact 

Wilt u rechtstreeks bij Ecodor bestellen, klik dan op de banner hieronder.